100% for naturen: Som Naturbeskytter går dit bidrag ubeskåret til at hjælpe dansk natur

Vores natur er i en historisk kritisk tilstand. Som Naturbeskytter er man med til at hjælpe truede og sårbare dyr og planter. Det bedste ved det hele? Bidraget går 100% og ubeskåret til at hjælpe naturen. 

I Danmark har vi mange smukke og unikke naturområder. Fra de stormombruste kyster over dybe skove til bølgende blomsterenge.

Men mange af de vilde dyr og planter, som tidligere var almindelige her, er i dag truet, fordi deres levesteder forsvinder. Faktisk er flere end 2.500 arter lige nu i fare for at forsvinde fra vores natur.

Dét er tal, der kan føles som lidt af en mavepuster.

For hvad kan man overhovedet stille op, hvis man gerne vil være med til at sikre, at vores vilde og vidunderlige natur også er noget, som vores børn og børnebørn kan opleve mange år fremover?

Som Naturbeskytter hos Naturfonden er man med til at vende den kritiske udvikling.

Vil du være med til at beskytte og bevare den vilde natur i Danmark? Klik her for at blive klogere på Naturbeskytter-konceptet.

Naturfonden arbejder hver dag for at beskytte og genoprette den natur, vi har her i Danmark. Og de gør det med hjælp fra de godt 10.000 personer, der allerede nu har meldt sig som Naturbeskytter.

Det er egentlig ret simpelt at være Naturbeskytter. Man støtter hver måned med et beløb, som man selv bestemmer – og så kan man vide sig sikker på, at hver en krone går til at hjælpe vores kriseramte natur.

Her du kan blive klogere på, hvordan din støtte bliver brugt i praksis:

1. Du er Naturbeskytter på dine helt egne præmisser

Som Naturbeskytter bestemmer du helt selv, hvor meget du vil støtte med. At være med til at sikre 1 m² vild natur koster 12 kroner om måneden. At sikre 10 m² vild natur koster 120 kroner. Inde på Naturfondens hjemmeside kan du finde et værktøj, der giver dig overblik over, hvor mange kvadratmeter du kan være med til at sikre for det beløb, du har lyst til at hjælpe med. Det er dig selv, der bestemmer, hvad du vil støtte med – til gengæld kan du vide dig sikker på, at hele dit bidrag går til at beskytte og bevare naturen for altid. Og du kan til enhver tid ændre eller stoppe din støtte.

2. En hjælp, der går 100% til naturen

Som Naturbeskytter er din støtte med til at sikre naturen, hvor den findes og er truet ­– og at genoprette den, hvor den før har været. For at dit bidrag rækker længere, bliver der ikke brugt så meget som en krone på at dække nogle former for administrationsomkostninger. Naturfondens administrationsudgifter er dækket af fondens grundkapital. Det betyder, at dit bidrag går 100% ubeskåret til opkøb af værdifulde danske naturområder, hvor der er brug for beskyttelse, naturgenopretning eller -pleje.

Gør en konkret forskel for truede dyr og planter – klik her for at blive Naturbeskytter

3. Du er med i processen – fra start til slut

Når du tilmelder dig som Naturbeskytter, får du en ”konto” hos Naturfonden, hvor du hele tiden kan følge med i, hvor mange m² du løbende er med til at sikre. Siden 2015 har Naturfonden opkøbt hele 21 forskellige naturskønne områder, hvor de nu er i gang med at sætte naturen fri og hjælpe den tilbage på rette kurs til gavn for de arter, der lever der. Og når det er lige præcis din støtte, der gør det muligt, at Naturfonden kan købe et nyt naturareal fri, bliver du informeret. Du bliver endda inviteret med ud, når Naturfonden indvier nye projekter, som din støtte har været med til at realisere. Og du bliver løbende opdateret om alle deres projekter i hele landet og får spændende ny viden fra den danske natur.

Kort sagt er dét at være Naturbeskytter en nem, ligetil og gennemsigtig måde, hvorpå du kan være med til at genoprette naturområder, der tidligere har været præget af menneskelig aktivitet, og som nu kan omdannes til levesteder for truede arter.

Indtil videre har næsten 10.000 personer allerede meldt sig som Naturbeskytter.

Vil du være med i det landsdækkende fællesskab, der giver en hjælpende hånd til vores truede natur? Klik på linket herunder for at melde dig om Naturbeskytter:

Næste artikel